MFF-supportrarna protesterar mot att klubben ska ta över LB07:s damallsvenska lag. Foto: TT.

Malmö FF:s vd om övertagandet av LB07: ”Det kommer krävas sjukt mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF har ambitionen att ta över damallsvenska Limhamn Bunkeflo (LB07) men nu flaggar klubben för att det återstår väldigt mycket arbete.

– Det kommer krävas sjukt mycket för att få ihop hela organisationen, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Sydsvenskan.

Förra veckan hade Malmö FF medlemsmöte och presenterade planerna för att ta över LB07:s damlag och ha två allsvenska lag i klubbens namn nästa år. MFF är beredd att skjuta till stora ekonomiska medel.

Nästa år ska budgeten ligga på 8 miljoner kronor, för att öka varje år fram till 2024, då den ska ligga på 17 miljoner kronor för det tänkta damlaget. Normalt ligger en damallsvensk budget på mellan 2,5 och 4 miljoner kronor.

Frågan om ett samgående ska avgöras på ett extra årsmöte i november eller december.

Under gårdagen höll LB07 ett medlemsmöte men inga frågor handlade om damlaget, utan om ungdomsfotbollen, enligt Sydsvenskan. MFF:s vd Niclas Carlnén var med på mötet och svarade på frågor inför en eventuell sammanslagning.

”Vi ska inte luras och tro att allt blir enkelt”

– Vi ska inte luras och tro att allt blir enkelt om vi tar det här beslutet. Det handlar om kultur och värderingar. Hur har vi jobbat och vad står vi för och hur vill man förändra sig. Det kommer att vara en lång process, säger Carlén till Sydsvenskan.

Malmö FF:s supporterförening MFF Support är starkt kritisk till en hopslagning med LB07.

Med tre omgångar kvar ligger Limhamn Bunkeflo på tionde plats i damallsvenskan på säker mark för att få stanna kvar. Djurgården på nedflyttningsplats är fyra poäng efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.