Malmö FF vann första kvalmatchen – efter motståndarens huvudtapp

Malmö FF vann hemma mot isländska Vikingur i kvalet till Champions League  med 3–2.

MFF spelade mer än halva matchen med en man mer – gästerna reducerade sent.

– Just nu känns det som att vi förlorat matchen, men vi ska komma ihåg att vi gör mycket rätt, säger Anders Christiansen i MFF Play.

På tisdagen tog Malmö emot Vikingur från den isländska huvudstaden. Tidigt kopplade Skånelaget greppet efter att Martin Olsson satt dit ettan, hans första mål i MFF-tröjan. Med knappa halvtimmen spelad varnades gästernas unge anfallare Kristall Mani Ingason för filmning.

Tio minuter senare kvitterade han och firade med hånfulla gester mot MFF-publiken. Det ledde till hans andra gula kort och utvisning. Bara fyra minuter senare gjorde Ola Toivonen 2–1.

Slarv i MFF-försvaret – dramatiskt slut

I den 85:e minuten gjorde Veljko Birmancevic 3–1 för Malmö, vilket såg ut att bli slutresultatet. Så blev det inte efter att backlinjen i Malmö slarvat. Gästerna reducerade 2–3 genom Helgi Gudjónsson.

– Just nu känns det som att vi förlorat matchen, men vi ska komma ihåg att vi gör mycket rätt, vi har två i ribban och nära att göra ett jättebra resultat, men sedan gör vi något dumt på slutet, säger Anders Christiansen i MFF Play.

Malmö höll undan och vann med 3–2. Returen spelas i Reykjavik nästa tisdag.

– Vi ska åka till Island med stor respekt för motståndaren, säger Christiansen.