Tredje raka förlusten för Malmö – Jeremejeff matchhjälte

Malmö FF inkasserade sin tredje raka förlust i allsvenskan när Häcken vann med 2-1.

Något som inte hänt sedan 2018.

Alexander Jeremejeff sänkte de himmelsblå med ett mål och en assist.

Det var en intensiv första halvlek som mötte publiken på ett soligt Eleda Stadion i Malmö.

Hemmalaget, med två raka förluster i allsvenskan, skapade mängder med chanser. Även Häcken hade en del farliga kontringar men det var mållöst i halvtid. Skottstatistiken 13-14 vittnade om en anfallsinriktad halvlek.

Och det var i den andra som målen skulle komma.

I den 52:a minuten stod gästerna för en blixtrande kontring – bollen hamnade till sist framför Alexander Jeremejeff, som kyligt placerade in ledningsmålet. Men stjärnanfallaren var inte nöjd där.

Mindre än tio minuter efter ledningsmålet skulle den förre detta Malmö FF-anfallaren agera framspelare. En passning nådde hela vägen fram till Gustav Berggren som gjorde 2-0.

Inte hänt sedan 2018

Men matchen var inte över där.

Malmö bytte in Malik Abubakari – som bara behövde några minuter på sig för att reducera.

Hemmalaget forcerade i slutet men lyckades inte hitta någon kvittering.

Häcken vann med 2-1 och klättrar till en andra plats i tabellen. För Malmö är det här den tredje raka förlusten i allsvenskan. Något som inte hänt sedan 2018 med Magnus Pehrsson på tränarbänken.

– Vi är lite naiva i försvarsspelet vid båda målen. Jag tycker inte att det är rättvist att vi förlorar denna match, säger Malmös tränare Milos Milojevic till Discovery+.