Uwe Rösler och Markus Rosenberg i samspråk på en kylslagen träning. Foto: Bildbyrån

Malmö FF: ”Tror vi kan komma upp i nivå för att vinna matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Näst sista gruppspelsmatchen för Malmö.

Då är MFF-revansch mot Genk nästan ett måste för fortsatt hopp om slutspelsavancemang i Europa League.

Allsvenskan är över för i år, men Europa League-gruppspelet fortsätter för Malmö, som i kväll gästas av Genk, som leder gruppen på sju poäng. Två pinnar färre har MFF som i lagens första möte i Belgien blev utspelat och förlorade med 0–2.

– Jag kom ihåg när vi flög hem från Genk och allt spelarna pratade om var att i hemmamatchen ska de få se det riktiga Malmö, säger Malmös tränare Uwe Rösler på gårdagens presskonferens.

Europa League

Hemmamatchen mot belgarna är gruppspelets näst sista, trepoängare för Malmö i kväll och chanserna för att nå slutspel ökar avsevärt.

– Vi måste ha en bra dag, och det tror jag att vi kan ha, och för att ha det så måste motståndet tillåta oss ha det, säger Rösler och tillägger hur viktiga spelarna utanför startelvan kommer bli.

– Bänken kommer att ha en betydande påverkan, vi kommer inte att avsluta matchen med alla som startar. Och de som kommer in kan kanske vinna matchen åt oss. Och jag tror att vi kan komma upp i nivå för att göra det.

Malmö–Genk har avspark klockan 21.00.

I den sista gruppspelsmatchen, som avgörs trettonde december, väntar turkiska Besiktas på bortaplan för MFF.

Grupp I, Europa League

1) Genk, 7 poäng.

2) Sarpsborg, 5.

3) Malmö FF, 5.

4) Besiktas, 4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet