Niklas Moisander och Martin Olsson. Foto: Bildbyrån

MFF: ”Vill ha en bra smak efter sista matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Ingen tid för guldbakfylla för Malmö.

I kväll väntar Champions League.

– Vi vill ha en bra smak efter sista matchen, säger Niklas Moisander.

I lördags blev Malmö svenska mästare. Bara fyra dagar efter Malmö tog klubbens 22:a SM-guld efter målskillnadsdramatik ska de avsluta gruppspelet i Champions League.

– Det har varit bra dagar, vi hade gänget samlat efter matchen, lite drinkar och bra mat. Vi måste fokusera på sista matchen och spela så bra som möjligt, säger Martin Olsson.

I italienska Turin ställs MFF mot Juventus som saknar nyopererade svenske landslagsmannen Dejan Kulusevski. Malmö kan inte gå till slutspel eller bli trea i gruppen, en placering som ger en plats i Europa League-slutspelet.

Miljoner på spel

– Vi ska försöka ta mer poäng, det är därför vi är här, och vi vill ha en bra smak efter sista matchen. Vi vill absolut avsluta säsongen bra, säger mittbacken Niklas Moisander.

MFF saknar avancemangschanser, men har fortfarande miljoner skäl att kryssa eller vinna. Ett oavgjort resultat mot Juventus i kväll i Champions League-gruppspelet ger Malmö 9,5 miljoner kronor, och en skrällseger ger MFF 28,6 miljoner kronor.

Matchen har avspark klockan 18.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.