För spelarna i Sophie Sundqvists Limhamn Bunkeflo kan det bli en rejält mycket större budget nästa år om Malmö FF tar över klubben. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Malmö kallar till extra årsmöte – ska besluta om damverksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF har kallat till ett extrainsatt årsmöte den 26 november. Där ska det beslutas om en sammanslagning med LB07:s damversamhet ska göras eller inte.
– Under de senaste veckornas möten har det framförts synpunkter på förslaget kring samgående med LB07, vilka vi har tagit till oss, säger Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson i ett pressmeddelande.

Efter kritiken som kommit står det nu klart att det krävs att två tredjedelar av rösterna ska vara för en sammanslagning för att det ska bli av.

– Styrelsen har inkluderat i sitt förslag att beslutet om ett samgående ska fattas med en större majoritet, säger Pålsson.

Stark kritik från supporterorganisationen

För ett par veckor sedan avslöjades det att Malmö FF har fört samtal med LB07 om att ta över deras damverksamhet och få in dem under sin förening.

Förslaget möttes av stark kritik från supporterhåll där MFF:s supporterorganisation bland annat kommunicerade följande:

”Ska vi, ska vår förening, ta genvägar för att få fram ett damlag? Är vi då inte på samma nivå som AFC Eskilstuna eller Red Bull Salzburg, som vi hånat och häcklat och avskytt rätt många år nu?”

Skulle förslaget om en sammanslagning slås ner kommer Malmö starta ett damlag som börjar i den lägsta divisionen.

– För att kunna skapa en professionell miljö och ge spelarna i damlaget i den andra föreningen möjlighet att bli så bra som möjligt, samtidigt som MFF skulle starta ett damlag från division 4, krävs en större investering över tid och mycket lång tid att nå OBOS Damallsvenskan. Kostnaden för en sådan investering plus osäkrare intäkter skulle innebära en betydligt större risk än ursprungsförslaget, en risk som vi inte kan motivera. Dessutom har LB07 ställt sig negativa till förslaget, vilket gör att det alternativet inte är aktuellt, säger Anders Pålsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer