Foto: Bildbyrån

Motion inlämnad – fansen vill att MFF startar eget damlag

Publicerad

Representanter från supporterföreningar till Malmö FF har lämnat in en motion som motsätter sig en ihopslagning av Malmö FF och LB07.

För en knapp månad sedan kom nyheten att Malmö FF och LB07 vill slå sig ihop, vilket leder till att MFF i sådana fall tar över LB07:s damlag.

– Malmö FF och LB07 kompletterar varandra mycket bra. Detta är ett samgående som skulle stärka Malmö FF i många dimensioner, sade MFF:s ordförande Anders Pålsson till SVT Sport då.

Nu har representanter från två supportergrupper, ”Malmö FF:s vänner” och ”Var Är Tjejerna” har lämnat in en motion till det extra årsmötet som ska hållas i slutet av året. Motionen motsätter sig en sammanslagning av Malmö FF och LB07. Istället vill de att klubben ska starta ett nytt damlag i Malmö FF:s regi som i sådana fall ska börja i division 4.

I motionen skriver de bland annat att: ”Malmö FF når framgångar på egna meriter som vi alltid har gjort” och ”att vi möjliggör att Malmö FF:s damlag bygger en genuin och lojal följarskara.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer