Malmö-stjärnan om Chelseas svacka: ”Absolut en fördel för oss”

Publicerad

Svacka, kris, kalla det vad man vill. Chelsea har det tungt sportsligt och enligt brittiska medier riskerar tränaren Maurizio Sarri att få sparken.
– Det är absolut inte olämpligt för oss, säger Anders Christiansen inför returen i morgondagens retur i Europa League-slutspelet.

I en del av London satt Chelseas tränare Maurizio Sarri och beklagade sig.

– Vi försöker lösa våra problem. Det är inte lätt, för att på planen har vi inte tid just nu. Men vi försöker att prata med spelarna, vi försöker undvika vissa misstag, inledde Sarri frågestunden på dagens presskonferens på träningsanläggningen Cobham Training Ground.

Desto gladare i en annan del av London där Malmö FF checkade in på sitt hotell. Malmö FF föll förvisso första matchen med 1–2 hemma men insatsen, tillsammans med Anders Christiansens sena reducering, visade att David kan rubba Goliat.

– Vi har perioder där vi pressar dem högt. Om vi kan göra det igen och vinna bollen nära deras mål, säger Christiansen.

Det gungar lite mer i Chelsea – är det något man tar del av som spelare?

– Inte så mycket. Men absolut – det är inte olämpligt för oss att de har det lite jobbigt, säger mittfältaren, som av många ansågs matcha Chelseas mittfält i matchen, och fortsätter:

– Man känner själv när man har sådana perioder att självförtroendet sänks. Det är stolpe ut i stället för stolpe in, så det är absolut en fördel för oss.

Kan ni utnyttja det?

– Visst, på ett sätt. Men vi måste också titta på oss själva och vår prestation för vi vet att de är fantastiska fotbollsspelare och det såg vi i första matchen, säger Christiansen som tror det krävs mer än ett svagt Chelsea för att skapa en av 2000-talets största svenska klubbskrällar:

– Vi måste prestera max och kanske ett par procent till. Det är först och främst det viktigaste.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer