Malmö till cupfinal – Kiese Thelin matchhjälte

Malmö är finalklart i Svenska cupen.

Under söndagseftermiddagen besegrade man Djurgården med 1-0 på Tele2 Arena.

Men i finalen blir det bortaplan för Malmö – Hammarby lottades som hemmalag.

Under söndagen tog Djurgården emot Malmö FF på Tele2 Arena i den andra semifinalen i Svenska cupen.

Tio minuter in i matchen åkte hemmalaget på en tung smäll sedan lagkaptenen Magnus Eriksson tvingats kliva av efter en hård duell med Malmös Martin Olsson.

Matchen avbröts

I den 32:a matchminuten skulle Isaac Kiese Thelin presentera sig i svensk fotboll igen. 29-åringen fick bollen bakom backlinjen och satt behärskat 1-0 till bortlaget.

Kort därefter avbröts matchen på grund av pyroteknik och knallskott. Spelarna togs av planen och totalt blev det en paus på ungefär en kvart. 1-0 Malmö stod sig halvleken ut och Djurgården kom ut starkt till den andra halvleken.

Djurgården jagade kvittering och var nära att få in 1-1. Men Malmös målvakt Johan Dahlin stod för några fina räddningar i den andra halvleken. Slutresultatet skrevs till 1-0 till Malmö som nu är finalklara.

– Skönt att trycka in en boll i första halvlek där, på en gång i första matchen. Jag tycker vi spelar så där i dag men vi tar en vinst och det visar hur starka vi är ändå, säger målskytten till Cmore efter slutsignalen.

Lottning i Sportspegeln ikväll

Men lagets insats går att diskuteras enligt Kiese Thelin.

– Vi tar med oss att vi vinner, det är det viktiga. Vi kan mer, och vi kan vara lite lugnare med bollen, men vi vinner och det är det absolut viktigaste i dag, säger han.

Finalen äger rum i maj 26 maj där Malmö ställs mot regerande cupmästaren Hammarby, som även de vann med 1-0 mot Elfsborg. Lottningen för vilket lag som ska spela hemma skedde i Sportspegeln med tidigare under söndagen. Där lottades Hammarby som hemmalag och den spelas således på Tele2 arena.