Marcus Antonsson utgick skadade efter bara några minuter av matchen mot Zrinjski Foto: Bildbyrån.

Malmö vidare trots förlust mot Zrinjski

Malmö förlorade borta i returmötet i Europa League-kvalet mot Zrinjski med 0-1. Skåningarna kontrollerade dock matchen i stora delar och är vidare till playoff där israeliska Bnei Yehuda väntar.

Malmö föll borta mot Zrinjski i bosniska Mostar. Hemmalaget spräckte matchens målnolla med ett mål i den 92:a matchminuten.

Resultatet är inget att gräma sig över för skåningarna. Resultatet innebär att Uwe Röslers trupp är vidare till nästa kvalomgång med sammanlagt 3-1.

Europa League

Men skåningarna fick en olycksbådande start när anfallaren Marcus Antonsson fick utgå efter två spelade minuter. 28-åringen markerade att han hade problem med låret.

Ut med Antonsson alltså och in med en annan notorisk målskytt – Guillermo Molins.

Tryggt försvarsspel från Malmö

Efter en ganska lugn start tog Malmö över spelet alltmer i den första halvleken. Men det resulterade ändå inte i ändringar i målprotokollet.

Hemmapubliken på Stadion Pecara fick se gästerna Malmö spela ett tryggt och säkert försvarsspel utan för många chanstagningar. Och det hördes tydligt att supportrarna ville se Zrinjski ta tag i taktpinnen.

Och Zrinjski-fansen fick alltså se ett mål till slut, även om det blev obetydligt. Damir Šovšić blev matchens enda målskytt på övertid.

Stökig tillställning

Torsdagens bortamatch var dock en stökig sådan, skriver Sydsvenskan. Föremål kastades in på planen efter att Malmö fått ett par frisparkar med sig och hemmapubliken blev allt mer frustrerad.

– Det är inte acceptabelt att det kastas flaskor och tändare mot spelarna. Det har vi påtalat mycket bestämt även efter matchen, säger Malmös vd Niclas Carlnén till Sydsvenskan.

Enligt den skånska klubben fanns det dock en risk att bortamatchen kunde avbrytas.

– Det fanns absolut en risk att matchen skulle avbrytas, men det är många parametrar man måste ta hänsyn till. Till exempel hur det hade sett ut säkerhetsmässigt och vad som hänt om den blivit avbruten, säger säkerhetschefen Peter Narbe.

För Malmö kan en tuff situation vänta om Antossons skada visar sig vara allvarlig och långvarig. Med fyra raka kryss i allsvenskan och en skadad Jo Inget Berget kan det bli tufft i seriespelet såväl som ute i Europa.