Han är Malmös nya ”nummer nio”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF mot Hammarby står på den allsvenska premiärmenyn och Malmös nya ”nummer nio” har förberett sig för ett eller flera mål genom att kartlägga Hammarby.

– Vad gäller Hammarby så är det en hemlighet vad jag vet, skrattar anfallaren.

När Markus Rosenberg la skorna på hyllan togs nummer nio över av Guillermo Molin som lämnade klubben under slutet av förra säsongen. Sen tog det sin tid men till slut värvade Malmös sportchef Daniel Andersson en ny anfallare, om än bara på lån över säsongen. När Antonio Colak skulle välja tröja såg han att nummer nio var ledig och likt framför målet, tvekade han inte.

– När jag var ett barn ville jag alltid bära nummer nio så när jag såg att den var ledig så blev jag glad som ett litet barn, säger Colak till SVT Sport.

Hundraprocentig från straffpunkten

Han beskriver hela sin spelstil som en typisk nummer nio. Han vill vara i boxen och göra mål och många mål har det blivit. En bonus för mästarlaget Malmö FF är att han de senaste fem åren varit hundraprocentig från straffpunkten, vilket man verkligen inte kan säga om MFF.

– Ja, straffar är viktiga att sätta. Jag tror det handlar om självförtroende men visst man måste träna men, ja du måste vara säker på att göra mål.

Landslagstankar

När Sverige mötte Kroatien i november satt han på bänken. Han är såklart sugen på att spela EM för sitt landslag till sommaren, men vet att det krävs mycket för att slå sig in i laget som tog ett VM-silver.

– Om jag håller mig frisk och gör succe så kan jag vara där igen för jag är på deras radar och tränaren känner mig redan och mina kvalitéer. Självklart är det ett mål att ta mig till EM, men jag vet vad jag måste göra.

Massor av mål i Malmö?

– Ja precis, avslutar en leende Antonio Colak.

Fotbollsstudion

Missa in Fotbollsstudion – magasinet som sammanfattar, ger alla höjdpunkter och experternas skarpa analyser kring allsvenskan.

Programmet leds av André Pops och i studion medverkar experterna Therese Strömberg och Daniel Nannskog.

När: Måndagar 21.30 i Play eller 22.30 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.