Jon Dahl Tomasson, Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Malmötränaren: ”Det har hänt förr att favoriter förlorar”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF är en match från gruppspel i Europa League. På torsdagskvällen möter man Granada, som blev sjua i spanska ligan förra säsongen, på hemmaplan.

– De är favoriter, men det har hänt förr att favoriter förlorar, säger tränaren Jon Dahl Tomasson på en presskonferens.

Granada är just nu femma i La Liga med två segrar och en förlust. Förlusten kom i söndags då man föll med hela 6-1 borta mot storlaget Atletico Madrid.

Oscar Lewicki har respekt för spanjorerna.

Europa League

– De är väldigt duktiga. Sjua i La Liga är ingen dålig prestation. Det är ett bra lag vi möter, men de kommer till vår hemmaplan så vi ska visa att vi är ett bättre lag, säger han.

Jon Dahl Tomasson instämmer:

– Det är förstås en stor match för klubben. Vi vill gärna göra ett bra resultat. Vi vill representera svensk fotboll och samla rankingpoäng. Det är en svår motståndare och det krävs en toppinsats. Vi är realistiska, men vi tror på det, säger han.

Malmö har ett fint facit i Europaspelet de senaste säsongerna och man har gått vidare från gruppen i Europa League två säsonger i rad.

KLIPP: Malmö körde över Häcken i toppmötet (27/9)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet