”Man borde studera Zlatan vid något universitet”

Uppdaterad
Publicerad

Tio mål på sex matcher och skytteligaledning i Serie A vid 39 års ålder. Zlatan Ibrahimovics psyke och fysik imponerar på många – däribland den italienska kommentatorn Raffaele Auriemma.

– Man borde studera honom vid något universitet, säger han i Aktuellt.

Zlatan Ibrahimovic blev stor matchhjälte med två mål för sitt Milan när de slog Napoli med 3-1 i går. Därefter blev han utbytt skadad, och blir nu borta 2-3 veckor.

Men att svensken, vid 39 års ålder, fortfarande håller högsta världsklass och toppar skytteligan i Serie A med tio mål på sex matcher, imponerar på många i Italien.

– Jag måste be honom om ursäkt. Jag trodde inte att han ännu skulle vara i så bra form. Vem kunde tro att vi 39 års  ålder, att en så storvuxen person med en allvarlig skada bakom sig skulle vara så svårstoppad, smidig och snabb. Man borde studera honom vid något universitet. Ibrahimovics genetik skulle kunna vara ett ämne, säger fotbollskommentatorn Raffaele Auriemma till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.