Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån.

Zlatan borta i upp till tre veckor

Uppdaterad
Publicerad

Matchhjälte efter två mål, men också utbytt med befarad lårskada.

Enligt TT bekräftar en talesperson för klubben att Zlatan Ibrahimovic blir borta mellan två-tre veckor med en muskelskada.

Tidigare under dagen rapporterade italienska Sky Sport att den svenske fotbollsstjärnan riskerar att bli borta i tre-fyra veckor.

Men efter att Ibrahimovic undersökts under måndagen meddelar en talesperson för klubben att anfallsstjärnan kommer behöva stå vid sidan av planen i två till tre veckor.

I söndagens 3–1-match mot Napoli gjorde Ibrahimovic två mål. Han tvingades lämna planen i den 79:e minuten, samtidigt som han tog sig för baksidan av det vänstra låret. Enligt Sky Sport hade Ibrahimovic känt att något brustit, men ändå sprang han för att försvara laget vid en hörna. Direkt efteråt linkade han av planen. Anfallsstjärnan fick behandling med is direkt efter att han klivit av planen.

Europa League i veckan

– Det är ett muskulärt problem, men vi vet inte omfattningen. Vi har inga indikationer på det, men det är inte vanligt att Ibra måste lämna planen. Vi får se, sade den assisterande tränaren Daniele Bonera till Sky Sport.

Milan har Europa League-match mot Lille på torsdag och möter Fiorentina i Serie A på söndag.

Hyllades av Napolitränaren

Ibrahimovics tio mål i inledningen av Serie A har fört honom till ledning av skytteligan och Milan till ledning av ligan. Efter matchen hyllades 39-åringen av motståndarlagets tränare Gennaro Gattuso.

– För mig är Zlatan starkare nu än för tio-tolv år sedan. Milan tror starkt på Ibra och hans lagkamrater litar på honom till 100 procent. I mitt tycke har de inte det starkaste laget, men mentaliteten, sade Gattuso.

I våras var Ibrahimovic borta drygt en månad med en vadskada. I höst har han testats positivt för coronaviruset och var borta i drygt tre veckor.

MISSA INTE: Zlatan tvåmålsskytt mot Napoli (22 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.