Phil Foden kastar sig fram och nickar in 1-0. Foto: TT.

18-åring såg till att Man City fick revansch mot Tottenham

Manchester City fick revansch på Tottenham efter Champions League-uttåget i onsdags. I dag vann City i ligan med 1-0 i lagens tredje möte på tio dagar. En doldis avgjorde stjärnmötet.

– Det var mitt första Premier League-mål så jag kommer att minnas det för alltid, säger den 18-årige matchvinnaren Phil Foden.

Målet kom redan efter fem minuter.

– Jag fick en fin möjlighet efter ”Kuns” (Aguero) nickpassning och var lyckosam att kunna nicka in bollen. Det var skönt att kunna hjälpa grabbarna att vinna matchen. Med ett sådant här lag är det nästan omöjligt att slå oss, säger den leende Foden i Viasats sändning.

Med mängder av stjärnor på planen var det den tonårige doldisen som stal rubrikerna. Det blev inte alls den sprakande föreställning som onsdagen bjöd på då City vann med 4-3 och VAR-fest rådde. I dag spelades matchen utan VAR-tekniken.

Mitt på dagen fick det räcka med ett mål. Tottenham orkade aldrig på allvar hota. Det var framför allt i första halvlek som Londonlaget hade en del chanser. När sedan det offensiva vapnet Dele Alli byttes ut i mitten av andra halvlek försvann Tottenhams chans till kvittering.

Språngnick vid målet

Efter fem minuter spelade Bernardo Silva in bollen i den bortre delen av straffområdet. Sergio Aguero nickade in bollen parallellt med mållinjen och Phil Foden kastade sig fram och språngnickade in 1-0.

Det var 18-åringens första mål i Premier League i hans andra match från start. Foden fick stående ovationer när han byttes ut med fem minuter kvar av ordinarie tid.

Segern var Citys tionde raka i ligan och laget är en poäng före Liverpool med fyra omgångar kvar. För Tottenham, som är klart för semifinal i Champions League, var förlusten kännbar. Laget är trea men flåsas i nacken av Arsenal, Chelsea och Manchester United.