Matchhjälten vrålar ut sin glädje. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fjärde raka ligacuptiteln för Manchester City – trippeln lever

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City är ligacupmästare för fjärde året i rad. Mittbacken Aymeric Laporte avgjorde finalen inför 8 000 i publiken på Wembley.

– Vi är så glada över att ha våra supportrar tillbaka, säger Laporte till Sky Sports.

Manchester City var det spelförande laget i finalen, men det dröjde länge innan de fick hål på Tottenham. Målet kom först i den 82:a minuten då stjärnan Kevin de Bruynes frispark nådde Aymeric Laportes huvud.

Ligacuptiteln innebär att Manchester City fortfarande kan vinna en trippel den här säsongen. De har så gott som säkrat Premier League-segern och är även i semifinal i Champions League. I CL möter de Paris Saint-Germain i ett dubbelmöte.

– Vi måste behålla den här rytmen för att vinna fler titlar, säger Laporte.

I och med titeln tangerar Man City antalet ligacupsegrar i rad. Liverpool vann också fyra raka mellan åren 1981 och 1984. De tangerar också Liverpools total i antal segrar, bägge klubbarna har nu vunnit turneringen åtta gånger.

Ett tränarbyte från José Mourinho till den tidigare spelaren Ryan Mason, 29, hjälpte inte Tottenham som inte har tagit någon titel sedan just ligacupen 2008.

Engelska Ligacupen

Manchester City logo

Manchester City

1 - 0

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

Wembley Stadium, London
Publik: 8000
Domare: Paul Tierney

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.