Foto: TT Nyhetsbyrån

Erling Haalands nya succé – sänkte gamla klubben med konstmål

Uppdaterad
Publicerad

Erling Haalands sanslösa succé fortsätter.

Norrmannen sänkte sin förra klubb Borussia Dortmund i Champions League – med ett akrobatiskt drömmål i matchens slutskede.

Manchester City vände till seger med 2-1.

– Det var en svår match, men de sista 25 minuterna visade vi vilka City är, säger Haaland till C More.

Det såg länge mörkt ut för Manchester City hemma mot Dortmund. Tyskarna kopplade greppet i den 56:e minuten när engelsmannen Jude Bellingham satte 1-0.

Erling Haaland höll sig framme och nosade på ett mål, men det verkade inte vara 22-åringens afton.

Inte förrän i den 80:e minuten lossnade det för hemmalaget, när försvararen John Stones fick drömträff med högerfoten från position strax utanför straffområdet, och kraftfullt skickade upp bollen i krysset.

Bara några minuter senare kom det spektakulära avgörandet.

Guardiola: ”Jag tänkte på min gode vän Ibrahimovic”

João Cancelo skickade in ett inlägg i straffområdet där Erling Haaland kastade sig fram och stötte in 2-1 med vänsterfoten högt upp i luften. Ett tekniskt nummer av den högre skolan som förde tankarna till Zlatan Ibrahimovics akrobatik.

– Jag tänkte på min gode vän Ibrahimovic som också hade den förmågan att få upp fötterna i luften. Erling liknar honom i det. Det är medfött, han har smidigheten efter sina föräldrar, säger Manchester Citys tränare Pep Guardiola på presskonferensen efteråt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Målet blev matchavgörande och Haaland sänkte därmed Dortmund, klubben han representerade mellan 2020 och 2022 där han gjorde 62 mål på 67 matcher. Han har fått en smakstart i sin nya klubb med 13 mål på de nio första matcherna.

Kvällens fullträff var norrmannens 26:e på 21 matcher i Champions League-sammanhang. Jämförelsevis behövde Lionel Messi 45 matcher, och Cristiano Ronaldo 64, för att nå samma målskörd i turneringen.

Haaland byttes ut på stopptid till stora applåder från hemmafansen.

SE OCKSÅ: Vem är Erling Haaland?

UEFA Champions League

Manchester City logo

Manchester City

2 - 1

Borussia Dortmund logo

Borussia Dortmund

Etihad Stadium, Manchester
Publik: 50441
Domare: Daniele Orsato

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.