Cole Palmer satte dit 4-0 strax efter sitt inhopp. Foto: Bildbyrån

Manchester City bjöd på fotbollsgodis när Brügge spelades ut

Manchester City visade ingen nåd när man bortaslog Brügge med 5-1 i Champions League.

Bland målskyttarna fanns 19-årige Cole Palmer, som slog till bara minuter efter att ha hoppat in.

Det var spel mot ett mål under stora delar av den första halvleken och Brügge hade det svårt att försvara sig.

Gästande Manchester City skapade flera målchanser och i den 30:e minuten spräckte man målnollan. João Cancelo bröstade ner en perfekt djupledsboll och placerade in bollen i mål mellan målvaktens ben.

Med två minuter kvar av den första halvleken fälldes Mahrez i straffområdet och City fick chansen att utöka ledningen från elva meter. Vilket man också gjorde när Mahrez själv förvaltade straffen på bästa sätt.

Avgjorde matchen

Engelsmännen fortsatte att bjuda på fotbollsgodis i den andra halvleken. Belgaren Kevin De Bruyne spelade fram en löpande Kyle Walker som sköt dit 3-0 vid den bortre stolpen. Brügge hade inget att sätta emot medan City gasade på.

I den 65:e minuten byttes 19-årige Cole Palmer in och bara två minuter senare sköt han in sitt första CL-mål till 4-0. Målet innebar att Palmer blev Citys tredje tonåring att göra mål i Champions League efter Phil Foden och Kelechi Iheanacho.

Bortalaget fick dock inte hålla nollan. Med drygt tio minuter kvar reducerade Brügge-kaptenen Hans Vanaken till 4-1, hans tredje mål under säsongens CL-säsong.

Riyad Mahrez fastställde sedan slutresultatet till 5-1 med sitt andra mål i matchen. City har nu två segrar på tre matcher i gruppspelet.

KLIPP: Ibrahimovic inleder på bänken i Champions League (18 oktober)