Pep Guardiola och Man City utslagna ur CL. Foto: Bildbyrån

Lyon till semifinal i CL – Manchester City utslaget

Lyon skrällde i Champions League och slog ut Manchester City.

Fransmännen stängde matchen sent efter Raheem Sterlings jättemiss.

I den sista kvartsfinalen av Champions League var det Manchester City och Lyon som slogs om en plats bland de fyra bästa.

En match där engelsmännen gick in som favoriter – men där det var fransmännen som tog ledningen när Maxwel Cornet höll sig framme i den 24:e spelminuten.

Det var en omställning som Citys målvakt Ederson missbedömde, kom alldeles för långt ut på och till sist gav Cornet ett halvt öppet mål att rulla in bollen i – och då missade inte det 23-åriga ”City-spöket” i Cornet, som brukar göra mål mot Pep Guardiolas gäng.

Detta var nämligen Cornets fjärde mål mot Manchester City i CL-sammanhang och Lyon hade med sig en 1-0-ledning in till pausvilan.

Belgaren kvitterade

Till en början även i den andra halvleken kändes det som att det engelska topplagets passningsspel hade ett alldeles för behagligt tempo för att störa Lyon. De svartklädda verkade ha god kontroll på händelserna.

Men plötsligt blixtrade de ljusblå till. Kevin De Bruyne visade att han inte bara är en bra framspelare när han gjorde sitt andra CL-mål för säsongen när han höll sig framme i straffområdet och satte bredsidan till.

Ny blixtsnabb omställning

Kvitteringen kom 20 minuter från slutet och många trodde nog att målet skulle ge City momentum i matchen. Men i stället kom – precis som vid det första ledningsmålet – en ny snabb omställning från Lyon.

Moussa Dembele sprang sig fri, fick bollen, hittade en lucka mellan benen på Ederson och rullade in 2-1. Efter en VAR-granskning visade det sig att Dembele inte var offside och regelrätt hade tagit sitt lag till en ny ledning.

Matchavgörande sekvens

Sedan inträffade det som skulle visa sig stänga matchen.

Detta i den 86:e matchminuten när Raheem Sterling i Manchester City fick den bästa av chanser att kvittera. Han frispelades med helt öppet mål i mitten av straffområdet – men lyckades skjuta över.

I det efterföljande anfallet släppte Citys målvakt Ederson en svag retur som Dembele kunde trycka i mål fram till 3-1 och göra sig själv till tvåmålsskytt.

Det var ett tvåmålsunderläge som Manchester City inte orkade resa sig ifrån och knallen var ett faktum.

Sedan tidigare är PSG, RB Leipzig och Bayern München klara för semifinalspel.

MER CHAMPIONS LEAGUE: Bayern München lekte med Barcelona (15 augusti 2020)