Manchester Citys målskytt Raheem Sterling kramas om av lagkamraterna. Foto: Bildbyrån

Manchester City studsade tillbaka mot Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Det blev Manchester City som tog tre viktiga poäng i jakten på Premier League-toppen då man vann över Arsenal med 1-0 (1-0).

Segermålet gjordes redan i den 23:e minuten av Raheem Sterling som sköt in en retur.

Det var en ganska medelmåttig tillställning mellan de två förmodade topplagen. Ett säkert spelande Manchester City avgjorde matchen på en retur efter ett skott av Phil Foden som parerades av Bernd Leno i Arsenalmålet. Bollen gick rakt ut till Raheem Sterling som enkelt placerade in bollen.

Arsenal spelade upp sig mot slutet av första halvlek och allra närmast kvittering var Bukayo Saka som kom fri efter väggspel men inte lyckades passera Ederson i Citymålet. Men det var City som hade de flesta möjligheterna.

Säkert spelande City

I den andra halvleken spelade Manchester City än mer på säkerhet. Efter en skakig period med en storförlust mot Leicester (2-5) och 1-1 mot Leeds var de tre poängen viktigare än att gå för fler mål framåt.

Arsenal lyckades inte få till någon riktig forcering i slutet. Manchester City vann fullt rättvist.

KLIPP: Lista med tre osannolika resultat (05 oktober 2020)

Premier League

Manchester City logo

Manchester City

1 - 0

Arsenal logo

Arsenal

Etihad Stadium, Manchester
Publik: 0
Domare: Chris Kavanagh

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.