Harry Maguire, Manchester United Foto: Bildbyrån

Manchester United-kaptenen utsatt för bombhot

Uppdaterad
Publicerad

Manchester Uniteds lagkapten Harry Maguires hem fick sökas igenom av polis efter att spelaren mottagit bombhot under torsdagen.

– Under de senaste 24 timmarna så har Harry mottagit allvarliga hot mot hans familjs hem, har en talesperson för Maguire sagt rapporterar BBC.

Under torsdagen kallades polis till Manchester United-spelaren Harry Maguires hem efter att bombhot ska ha riktats mot 29-åringen.

Spelaren bor tillsammans med sin fästmö och deras två barn.

– Säkerheten för hans familj och de runtomkring honom är uppenbarligen hans första prioritet. Han kommer att fortsätta att förbereda sig för helgens match som vanligt och vi kommer inte lämna några kommentarer, fortsätter uttalandet enligt BBC.

Manchester United har inte levt upp till de höga förväntningarna som finns på storlaget och mittbacken Maguire har fått utstå hård kritik under en längre period. I tisdags förlorade laget mot rivalen Liverpool med 4–0.

I laget spelar också svenskduon Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.