Foto: Bildbyrån

Erik ten Hag tar över Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Erik ten Hag blir ny tränare för Manchester United.

Det bekräftar klubben på sin hemsida.

– Det är en stor ära, säger ten Hag i ett pressmeddelande.

Förra året sparkade den engelska storklubben Ole Gunnar Solskjaer. Ralf Rangnick tog över som tillfällig tränare över resten av säsongen. Men under den senaste tiden har det ryktats om att Ajax-tränaren Erik ten Hag ska ta över.

Nu meddelar Manchester United att man har kommit överens med den nederländska tränaren om ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2025 med en option om förlängning med ytterligare ett år.

”En av de mest spännande och framgångsrika tränarna”

– Det är en stor ära att bli utsedd till tränare för Manchester United och jag är enormt exalterad över utmaningen som ligger framför mig. Jag känner till den här fantastiska klubbens historia och fansens passion, och jag är fast besluten om att utveckla det här laget till ett lag som kan leverera den framgång de förtjänar, säger han i ett pressmeddelande till klubbens hemsida.

52-åringen ska först avsluta säsongen med sitt Ajax och ansluter alltså till sommaren.

– Under de senaste fyra åren i Ajax har Erik visat sig vara en av de mest spännande och framgångsrika tränarna i Europa. Han är känd för sitt lags attraktiva, offensiva fotboll och sitt engagemang för ungdomar, säger Manchester United fotbollschef, John Murtough, i ett uttalande.

2017 tog han över Ajax i Nederländerna och har under sina år lett klubben till två ligatitlar, tre cuptitlar och imponerat stort i Champions League, där Ajax gick till semifinal 2019. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.