Jürgen Klopp och Marcus Rashford. Foto: Bildbyrån

Manchester United gav Liverpool första poängtappet

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool har tappat poäng för första gången i Premier League den här säsongen. Borta mot Manchester United spelade de 1-1 efter två omdiskuterade VAR-beslut.

Liverpool har gasat på rejält i inledningen av Premier League i höst. På åtta matcher hade man åtta vinster, medan Manchester United inför söndagens match lagen emellan endast tagit nio poäng på åtta matcher.

Men under söndagskvällen kom det första poängtappet för Jürgen Klopps lag.

Manchester United tog ledningen i den 36:e minuten. Efter ett fint inspel av Daniel James satte Marcus Rashford bollen i nätmaskorna från nära håll.

Dubbla VAR-beslut emot Liverpool

Målet VAR-granskades då Divock Origi gick omkull i sekvensen före efter en satsning bakifrån av Victor Nilsson Lindelöf, men målet godkändes. Bara minuter senare kom VAR in i bilden igen och återigen var Nilsson Lindelöf en av de inblandade.

Sadio Mané såg ut att ha kvitterat för Liverpool efter en en duell med den svenske mittbacken, men målet dömdes bort på grund av hands på senegalesen.

Lallana bröt måltorka

Länge verkade Liverpool gå mot sin första förlust, men i den 85:e minuten kom kvitteringen.

Ett Liverpool-inlägg gick rakt igenom Manchester Uniteds straffområde och Adam Lallana kunde sätta 1-1. Det var engelsmannens första mål sedan maj 2017, efter att ha gått mållös i 26 matcher.

Liverpool toppar nu Premier League sex poäng före tvåan Manchester City. Manchester United ligger på trettonde plats.

Premier League

Manchester United logo

Manchester United

1 - 1

Liverpool logo

Liverpool

Old Trafford, Manchester
Publik: 73737
Domare: Martin Atkinson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.