Cristiano Ronaldo har visat stor frustration under säsongen. Foto: Bildbyrån

Manchester United med uttalande efter Cristiano Ronaldos kritik

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo har kritiserat Manchester United och dess tränare Erik ten Hag i en intervju.

Nu har klubben brutit tystnaden.

”Klubben kommer att överväga ett svar”, skriver de på sin hemsida.

Cristiano Ronaldos återkomst till Manchester United inför förra säsongen har inte varit någon större succé. Och sedan tränaren Erik ten Hag anlände i somras har portugisen stundtals varit petad och rykten om att han vill lämna klubben har florerat – både innan och under säsong.

I en 90 minuter lång intervju i talkshowen ”Piers Morgan Uncensored”, som sänds i sin helhet på onsdag och torsdag, berättar Ronaldo om hur han upplever en brist på respekt, att flera i klubben inte vill ha honom där och att han känner sig förrådd.

Har noterat uppmärksamheten

På måndagseftermiddagen kom Manchester United till slut med ett kort uttalande. På föreningens hemsida skriver de att de har noterat mediauppmärksamheten efter intervjun.

”Klubben kommer att överväga ett svar efter att all fakta har presenterats. Vårt fokus ligger fortfarande på förberedelserna inför säsongens andra halva och ta vidare på vårt momentum och den tro och gemenskap som vi har byggt tillsammans med våra spelare, tränare, personal och supportrar”, skriver klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.