Sergio Ramos får inte spela fotbolls-VM. Foto: Bildbyrån

Sergio Ramos petad från Spaniens fotbolls-VM-trupp

Uppdaterad
Publicerad

Efter två år med skadebekymmer är Barcelonatalangen Ansu Fati tillbaka. Han är uttagen i Spaniens VM-trupp.

Backveteranen Sergio Ramos tid i landslaget verkar dock vara över.

Ramos, 36, var inte med i förra årets EM-trupp men det har spekulerats i att Paris Saint-Germain-försvararen – Spaniens meste landslagsspelare med 180 landskamper – skulle återvända till landslaget till VM.

Förbundskapten Luis Enrique ville dock inte säga något om varför Sergio Ramos petades.

– Jag kommer inte bedöma spelarna som inte finns med i truppen, sade han, enligt den spanska tidningen El Mundo Deportivo, men erkände att Gerard Pique – som spelad sin sista match förra helgen – var ett alternativ till truppen.

– Han fanns med i bruttotruppen, för när jag tog ut den var han aktiv och en av de bästa mittbackarna.

Ansu Fati skadedrabbad

Ansu Fati har inte spelat i landslaget sedan oktober 2020 då han blev Spaniens yngste landslagsmålskytt. Den Guinea-Bissau-födde talangen blev sedan knäskadad och var borta i nio månader. Han var även borta i tre månader i början av 2022 på grund av en lårskada.

– Det var en av sakerna jag tvekade kring under längst tid, men jag valde honom före några andra spelare. Ansus nivå råder det ingen tvekan kring. Men han har gått igenom en tuff tid och jag tvekade ända in i det sista. Är ha nära sin bästa form? Vi får se. Jag tror att det kan ge honom mycket energi att komma tillbaka i truppen, men det finns tveksamheter, sade förbundskaptenen Luis Enrique på en presskonferens där truppen presenterades.

Förbundskaptenen Luis Enrique åker till Qatar med en ung trupp. Han har bland annat tagit ut Barcelona-mittfältarna Pedri, 19, och Gavi, 18.

Spaniens VM-trupp

Målvakter: Unai Simón, Athlétic Bilbao, Robert Sánchez, Brighton, David Raya, Brentford.

Försvarare: César Azpilicueta, Chelsea, Dani Carvajal, Real Madrid, Eric Garcia, Barcelona, Hugo Guillamón, Valencia, Pau Torres, Villarreal, Aymeric Laporte, Manchester City, Jordi Alba, Barcelona, José Gayà, Valencia.

Mittfältare: Sergio Busquets, Barcelona, Rodri, Manchester City, Gavi, Barcelona, Carlos Soler, Paris Saint-Germain, Marcos Llorente, Atlético Madrid, Pedri, Barcelona, Koke, Atlético Madrid.

Anfallare: Ferran Torres, Barcelona, Nico Williams, Athletic Bilbao, Yeremi Pino, Villarreal, Álvaro Morata, Atlético Madrid, Marco Asensio, Real Madrid, Pablo Sarabia, Paris Saint-Germain, Dani Olmo, Leipzig, Ansu Fati, Barcelona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.