Det stormar rejält kring Barcelona-stjärnan Gerard Pique just nu. Foto: Bildbyrån

Pique försökte tjata sig till en OS-plats

Uppdaterad
Publicerad

Gerard Pique försökte sätta press på det spanska fotbollsförbundets ordförande för att få en plats i OS-laget i Tokyo sommaren 2021.

– Vi får göra det vill vår hemlighet, säger Pique i de läckta samtalen. 

De läcka telefonsamtalen mellan Barcelonastjärnan Gerard Pique och den spanska fotbollsordföranden Luis Rubiales har fått stor uppmärksamhet. Pique ska ha fått 250 miljoner kronor för att medverka till att flytta den spanska supercupen till Saudiarabien.

Det finns även annat i samtalen som är anmärkningsvärt. Pique, som då var 34 år gammal, tjatade om att han skulle få en av de tre platserna för överåriga vid OS-fotbollen, där det annars gäller upp till 23 år.

Tokyo 2020

– Du måste göra det här för mig Rubi, du måste få det att hända. Vi får göra det till vår hemlighet och prata med förbundskaptenen. Jag åker till Madrid och har ett samtal med honom. Vi får göra det på ett sätt så att det inte läcker ut någonstans. Vi tre får hålla på den här hemligheten för alltid, tycker du inte det? hörs Pique säga till Rubiales under ljudupptagningen som mediahuset El Confidential tagit del av.

Ville hålla Ramos utanför laget

Pique hade hört att även Real Madrid-ikonen Sergio Ramos var intresserad av en OS-plats och ville hålla sina intressen hemliga. Flera överåriga spelare ska ha anmält sitt intresse för en OS-plats, enligt Rubiales.

Rubiales pratade med förbundskaptenen Luis de la Fuente om Piques intresse men fick höra att han skulle vänta tills Spanien verkligen säkrat en OS-plats.

Pique fick ingen OS-plats utan de överåriga platserna i det spanska laget, som tog silver, gick till Mikel Merico, Marco Asensio och Dani Ceballos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet