Manchester United sparkar tränaren Ole Gunnar Solskjaer. Foto: TT

Manchester United sparkar Solskjaer

Uppdaterad
Publicerad

Ole Gunnar Solskjaer får lämna jobbet som tränare för Manchester United.

Det meddelar klubben.

Gårdagens 1-4-förlust mot Watford blev droppen som fick bägaren att rinna över för klubbledningen i Manchester United. Matchen blev nämligen norrmannens sista på tränarposten.

”Ole kommer alltid att vara en legendar i Manchester United och det är därför vi med vemod nått fram till detta beslut. Medan de senaste veckorna har varit en besvikelse, ska de inte överskugga allt jobb han har lagt ner de senaste tre åren”, skriver klubben.

”Tack för allt, Ole”, skriver klubben på sin Twitter.

Laget kommer tills vidare att tränas av den tidigare spelaren Michael Carrick, medan klubben inleder jakten på en interimtränare som ska ta sig an tränaruppdraget fram till säsongsavslutet.

Norrmannen tog över tränarrollen i Manchester United 2018 och var aktiv spelare klubben mellan 1996-2007. Han har tidigare tränar Molde och Cardiff.

I storlaget finns den svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf.

KLIPP: Se Uniteds dubbla tavlor i derbyt (6 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.