Donny van de Beek. Foto: TT Nyhetsbyrån

Manchester United värvar van de Beek från Ajax

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United har värvat den nederländske Donny van de Beek, 23, från Ajax. Mittfältaren var en viktig del av det Ajax som succéartat tog sig till Champions League-semifinal 2019.

– Det är en fantastisk möjlighet att komma till en klubb med en så här otrolig historia, säger han enligt BBC.

Donny van de Beek har representerat Ajax hela sin karriär, men tar nu steget till Premier League och norrmannen Ole Gunnar Solskjaers Manchester United. Han har skrivit på ett femårskontrakt och enligt BBC handlar det om en övergångssumma på 35 miljoner pund (drygt 400 miljoner kronor).

– Jag är redo att ta nästa steg i min karriär och prestera på högsta nivå. Det finns ingen högre nivå än Manchster United, säger van de Beek.

Solskjaer är nöjd med sommarfönstrets första värvning.

– Donny har alla tekniska egenskaper som behövs för att prestera i det här laget och han har personligheten som behövs för att lyckas i Manchester United, säger han.

Van de Beeks nya lag premiärspelar i Premier League mot Crystal Palace den 19 september. Nederländaren blir lagkamrat med Victor Nilsson Lindelöd.

KLIPP: FCK pressade Manchester United

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.