Romelu Lukakus tvåmålsskytt i Manchester United-debuten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Succédebut av Lukaku – igen

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United har fått bästa tänkbara start på säsongen.

Nyförvärvet Romelu Lukaku stod för två mål i 4-0-segern mot West Ham – och har nu gjort mål i tre Premier League-debuter.

Det var Lukaku, på pappret tänkt som ersättare till Zlatan Ibrahimovic, som visade vägen hemma på Old Trafford. Som säsongens första målskytt för Manchester United tog belgaren emot en kort djupledspassning i straffområdet och sköt in 1-0 via Joe Harts högra stolpe efter dryga halvtimmen.

West Ham chanslösa

Att göra mål i sin Premier League-debut för en ny klubb är inte olikt 24-åringen – han har gjort det även i West Bromwich och Everton tidigare under karriären.

I 53:e minuten utökade han sedan på egen hand när han nickade in en frispark till 2-0. Strax före full tid rullade sedan en fri Martial in 3-0 som Paul Pogba följde upp med slutresultatet 4-0.

”VNL” petad

United-nyförvärvet Victor Nilsson Lindelöf fick se matchen från sidan när han varken platsade i startelvan eller på bänken i premiären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.