Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Roberto Mancini tar över Saudiarabien. Foto: Bildbyrån

Roberto Mancini ny förbundskapten i Saudiarabien

Uppdaterad
Publicerad

Först dementerade han uppgifterna.

Men nu är Roberto Mancini klar som ny förbundskapten för Saudiarabien.

– Jag skapade historia i Europa, nu ska jag skapa historia med Saudi, säger han.

I runda slängar 300 miljoner kronor om året. Så mycket rapporteras Roberto Mancini få i lön när han nu tar över jobbet som förbundskapten för Saudiarabiens fotbollslandslag.

Mancini hoppade tidigare i augusti av jobbet som Italiens förbundskapten, ett beslut som han kritiserades för. Inte minst när det framkom uppgifter om att orsaken var ett lukrativt erbjudande från Saudiarabien, ett land med stora brister när det gäller mänskliga rättigheter.

Den 58-årige italienaren dementerade då uppgifterna om att en kommande Saudiflytt hade något med avhoppet att göra. I stället menade Mancini att han lämnade sin post för att fotbollsförbundets ordförande Gabriele Gravina lade sig i hans jobb.

Första landskampen för Mancini blir mot Costa Rica den 8 september. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt med Saudiarabien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.