Liverpools anfallsstjärna Roberto Firmino skriker ut sin glädje. Foto: Bildbyrån

Firmino frälste Liverpool mot Wolverhampton

Liverpool vann mot Wolverhampton med 2–1 efter ett sent avgörande. Laget leder Premier League överlägset och segern var lagets 14 raka i Premier League.

Suveräna serieledaren i Premier League fick en drömstart då lagkaptenen Jordan Henderson nickade in 1–0 till Liverpool på en hörna efter bara åtta minuter spelade. Men laget åkte på ett bakslag med knappa kvarten till paus då Sadio Mané tvingades utgå skadad.

Utgick skadad

Utan Mané dröjde det inte länge innan Wolverhampton spräckte Liverpools målnolla i den andra halvleken.  I den 51 spelminuten väggspelade Raúl Jiménez vackert med Adama Traoré. Den senare slog ett inlägg som  Jiménez tog tillvara på då han nickade in 1–1 vid den bortre stolpen. Målskytten Jiménez hade senare ett läge att ge hemmalaget ledningen men den gången vann Liverpoolmålvakten Alisson duellen.

Sent avgörande

I stället för ett poängtapp lyckades Liverpool – åter igen – ta med sig alla tre poäng. I minut 84 passade Jordan Henderson fram till Roberto Firmino som satte matchavgörande 2–1-målet.

Segern var lagets 14 raka i Premier League och trots en match mindre spelad leder Liverppol med hela 16 poäng före tvåan Manchester City.

ARKIV: Se Liverpool-stjärnans märkliga hyllning till Tomas Brolin (8 januari 2020)