1986-hjälten Diego Maradona har blivit VM:s mest uppmärksammade åskådare. Foto: Bildbyrån.

Maradona ber Fifa om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Diego Maradona kryper till korset och ber om ursäkt för väl svepande och hårda omdömen efter Englands 2-1-seger mot Colombia i kvartsfinalen.

Den argentinske legendaren Diego Maradona har hamnat i fokus under mästerskapet och följts av tv-kameror varje gång han dykt upp.

Nu ber den argentinske legendaren om ursäkt för att han kallade den engelska vinsten mot Colombia i åttondelen för ett ”gigantiskt rån”, skriver Reuters.

– Jag ber Fifa och dess president (Gianni Infantino) om ursäkt. En del av vad jag sa är oacceptabelt men kom av ett passionerat känslosvall, skriver Maradona, som hade en colombiansk landslagströja på sig under matchen, på Instagram.

Fifa reagerade officiellt på Maradonas utspel

Fifa tog upp uttalandena och skrev att de var ”fullständigt olämpliga och ogrundade” och att man är ”väldigt ledsen för att läsa sådana utläggningar av en spelare som har skrivit historien för vårt spel”.

Samtidigt fortsätter efterspelet.

– Det är det smutsigaste lag jag mött, säger den engelske backen John Stones.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.