• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Diego Maradona tyckte Colombia blev rånat. Foto: Bildbyrån

Maradona: ”Colombia blev rånat”

Uppdaterad
Publicerad

Diego Maradona totalsågar domarinsatsen när Colombia åkte ut på straffar mot England.

Argentinalegendaren Diego Maradona tycker inte att engelsmännen skulle tilldömts straffen som ledde fram till 1–0-målet efter dryga timmen i åttondelen mellan Colombia och England. Maradona anser att Harry Kane borde ha fått en frispark mot sig, i stället för domslutet med sig.

– Om man googlar den här mannen (Mark Geiger) så är det en domare som inte ska få döma en så här stor match. Geiger, en amerikan, vilken slump. England rånade Colombia, säger han i venezuelansk tv.

Före åttondelen filmades Maradona när han hade en colombiansk matchtröja på sig, och han firade Yerry Minas sena kvittering som ledde fram till straffavgörandet.

Maradona, som är från Argentina, har tidigare under världsmästerskapet hamnat i centrum, bland annat för sitt anmärkningsvärda beteende vid Argentinas vinst mot Nigeria. Enligt uppgifter fördes han till sjukhus efteråt, men han var aldrig inlagd och gav beskedet att han mådde bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.