Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Diego Maradonas läkare Leopoldo Luque håller en av sina kommunikeér. Foto: TT

Maradona hålls nedsövd – tvingas kvar på sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Läkarna på det privata sjukhuset i Buenos Aires tvingas söva ner Diego Maradona för att han inte ska lämna avdelningen.

– Diego är väldigt, väldigt svår att ha att göra med, säger den ansvarige läkaren.

Diego Maradona, som förra fredagen fyllde 60 år, fördes till ett sjukhus i La Plata i Argentina i måndags för blodbrist och vätskebrist. Han flyttades sedan till ett privat sjukhus i stadsdelen Olivos i Buenos Aires och tidigt på tisdagen sade den ansvarige läkaren Leopoldo Luque att tillståndet hade förbättrats.

Men senare under tisdagen, vid en röntgenundersökning, upptäcktes en blodansamling i hjärnan och en operation genomfördes som beskrevs som lyckad men det tillstötte komplikationer.

Maradona lider av både depression och abstinensproblematik. Läkarna har nu tvingats att söva ner Argentinas största legendar genom tiderna eftersom han vill lämna sjukhuset innan behandlingen fått full effekt.

Extremt intresse för Maradonas tillstånd

– Han vill lämna sjukhuset men han måste stanna. Det här var en av få gånger som vi sade nej till Diego, säger Luque som är extremt påpassad för tillfället. Trängseln och kaoset under hans korta pressträffar är mycket påtaglig trots rådande coronapandemi. En hel nation följer utvecklingen kring Maradona.

På grund av den svåra abstinensproblematiken har Maradona uppträtt förvirrat. Luque vill inte gå in på vad det är för typ av abstinens som 60-åringen lider av men Maradona har varit dopningsavstängd och haft ett drog- och alkoholmissbruk. Hans hälsofarliga leverne har gjort att den lynnige Maradona haft flera perioder med vistelser på sjukhus och hälsokliniker.

– Diego är väldigt, väldigt svår att ha att göra med. Ni kan inte ana. Vi försöker att vara starkare än han är, säger Luque enligt Reuters.

Maradona är numera tränare för argentinska Gimnasia y Esgrima. Han träffade spelarna på lagets träningsanläggning i samband med sin 60-årsdag i fredags, men ska ha haft stora problem att gå och stannade bara i en halvtimme.

DOKUMENT: Maradona – geniet med Djävulen i hasorna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
DOKUMENT: Maradona – geniet med Djävulen i hasorna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer