Marcus Berg har gjort det bra för Sverige under VM – men målet det saknas fortfarande. Foto: Bildbyrån

Skottvillige Marcus Berg åker hem mållös

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inga mål för Marcus Berg i VM.

– Det blev lite stolpe-ut i den här turneringen. Så det är bara att bryta ihop, sa anfallaren efter skjutit flest skott i turneringen – utan att göra mål.

Efter en lyckad turnering för laget, men med några veckor utan att han själv lyckades näta, var Marcus Berg samlad, trött och ledsen efteråt den sista matchen – där det inte heller blev några mål:

– Nu är det tungt, det svider ordentligt i dag. Tyst i omklädningsrummet, bara några få ryggdunkningar. Det är svårt att känna sig nöjd nu direkt efteråt.

Liksom i de tidigare matcherna skapade och fick Marcus Berg målchanser mot England. Först var det en hård nick i början på andra halvlek och sedan ett högt skott från ganska nära håll. Båda gångerna räddade Englands målvakt Jordan Pickford med vänsterhanden.

Sammanlagt sköt (eller nickade) Marcus Berg 15 gånger mot mål under turneringen. Åtta gick på mål, fyra gick utanför och tre blockades på vägen fram. Och även om han inte var den som sköt flest skott (Brasiliens Neymar sköt 27) så var Marcus Berg den som sköt flest skott utan att göra mål.

Marcus Berg låg bakom den kanske bästa chansen då han klackskarvade fram Viktor Claesson till ett skottläge från nära håll.

– Men jag tror inte att jag var offside när jag fick ett läge i första. Men vi förlorade mot ett bättre lag, det var jobbigt, de var tuffa, det blev långa avstånd inte minst då deras målvakt sköt så långa utsparkar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.