Markus Johannesson om Jonna Andersson till Hammarby: ”Jättebra för båda parter”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbacken Jonna Andersson är klar för Hammarby.

En kanonvärvning – för båda parter.

Det anser SVT Sports expert Markus Johannesson.

– Kul för hela serien, säger han.

Landslagsbacken Jonna Andersson är klar för Hammarby.

29-åringen ansluter i sommar på ett kontrakt till 2024, och lämnar därmed det engelska topplaget Chelsea.

– Jättebra för båda parter! Hon har inte fått kontinuerligt med speltid på väldigt länge. Så det är bra även för landslaget, med tanke på hur många som inte spelar i sina klubblag. Och för Hammarby är det en jättebra värvning, en riktig prestigevärvning. För Hammarby har ju säsongen börjat med stora problem i försvaret och uppspelsfasen, säger Johannesson.

– Hon tillför rutin till laget. De har material för en topp-placering, men det är inte det man har sett i början av säsongen.

Hon är 29 år och borde rimligtvis stå på toppen av sin karriär. Blir du överraskad över att hon flyttar till Hammarby?

– Hon har ju varit ute ganska länge, och prioriterar nog speltid och att komma hem. Så jag är inte jätteöverraskad, med tanke på att hon har varit in och ut ur startelvan.

”Bra för damallsvenskan”

De senaste åren har många stjärnor lämnat damallsvenskan. Och det är ett faktum som gör att Markus Johannesson gläds lite extra åt Hammarbys värvning.

– Bra för damallsvenskan, och kul för hela serien. Men tanke på hur många som har flyttat bort är det kul att någon kommer hem, säger han.

Hur pass bra nivå kommer Jonna Andersson att hålla i damallsvenskan?

– Absolut toppklass! Det är ju en spelare av landslagsklass som är gedigen. Hon kommer att dominera sin kant, men är inte den som dribblar av en massa spelare och sätter bollarna i mål. Men för Hammarby är det en jättebra värvning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.