Caroline Seger kan bli borta upp till två månader. Foto: Bildbyrån

Sverige släppte in sen kvittering – Caroline Seger av skadad

Sverige spelade 3-3 mot Norge i ett svängigt möte.

Samtidigt tvingades lagkaptenen Caroline Seger utgå efter bara tio minuter på planen – och lämnade sedan arenan för vidare undersökning.

– Det ser oroväckande ut. Jag tror att det är en skräck för henne nu med tanke på följdskador, säger SVT:s expert Hanna Marklund.

Caroline Seger skadade hälen under fjolårets EM och det höll henne borta från spel under en lång tid. Men sedan några veckor tillbaka är stjärnan tillbaka på plan – och under den pågående samlingen har hon även gjort comeback i landslaget.

Mot Norge blev hon inbytt efter en dryg timmes spel, men inhoppet blev kortare än förväntat. Seger blev sittande efter en närkamp och fick ses över av läkare. Hon valde först att spela vidare, men kort därefter satte hon sig ner på nytt och tvingades utgå.

Damlandslaget i fotboll

”Lider något enormt – ovärderlig”

Landslagskollegorna led med sin kapten.

– Jag lider med henne något enormt. Hon har kämpat i sju månader efter riktigt tuff skada och så kommer en sån här smäll igen. Tyvärr är det lätt hänt när man varit borta länge med en skada att något annat dyker upp. Hon är ovärderlig när det kommer till allt, säger Olivia Schough till SVT Sport.

När Seger utgick stod det 2-1 till Norge, då gästerna gjort två mål under andra halvlekens första kvart. Det visade sig dock vara långt från över.

Efter kvittering av Nathalie Björn och ett ledningsmål på tilläggstid av Schough såg det ut att bli en blågul seger.

Men matchens sista spark innebar en kalldusch för Sverige. Arsenal-stjärnan Frida Maanum gjorde sitt andra mål för kvällen och skrev slutresultatet till 3-3.

”Från total eufori till enorm tomhet”

– Det gick från total eufori och känna hela Gamla Ullevi bara skaka till en enorm tomhet en minut efter. Verkligen en berg och dalbana i dag, säger Schough.

Efter matchen lämnade både Seger och Linda Sembrant arenan för att undersökas. Enligt uppgifter handlar det om vaden för Seger. Vad Sembrant undersöks för har ännu inte kommunicerats.

SE ÄVEN: Målen i svenska VM-genrepet mot Norge