AIK-spelarna deppar efter Maribors 2-1-mål. Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson: ”Vi gör en ganska dålig match”

Uppdaterad
Publicerad

AIK förlorade det första mötet med slovenska Maribor. Men chansen till avancemang är långt ifrån borta. Henok Goitoms bortamål ger AIK goda möjligheter att vända på 1-2-underläget i returmötet.

– Spontant så tycker jag att vi i det stora hela gör en ganska dålig match med bollen på deras planhalva. Ändå så känns det ganska tight och vi har lite möjligheter, säger Sebastian Larsson till Eurosport efter förlusten.

AIK som tvingades till ett sent byte i startelvan när Robert Lundström fick ge plats åt Heradi Rashidi fick en mardrömsöppning på matchen. Hemmalaget kombinerade sig igenom AIK-försvaret, där Per Karlsson var tillbaka från start, och hittade fram till Rok Kronaveter som kunde bredsida in ledningsmålet redan i den sjätte minuten.

Goitom målskytt men besviken i halvlek

AIK hämtade sig så småningom och kunde kvittera innan den första halvtimmen var spelad. Sebastian Larsson nådde Henok Goitom med en precis genomskärare och anfallaren kunde kyligt placera bollen i målvaktens vänstra hörn.

Men det dröjde bara tio minuter innan AIK fick uppförsbacke igen. En hårt skruvad hörna nickades in av en omarkerad Sasa Ivkovic till 2-1 bakom Oscar Linnér.

– När vi gör 1-1 så får man inte släppa in mål på en fast situation, speciellt när han får hoppa så fritt, sa Henok Goitom till Eurosport i paus.

AIK vände i den första omgången ett 1-2 underläge mot Ararat-Armenia med en 3-1-seger på Friends.

– Vi gör ett väldigt viktigt bortamål, det är en förlust men det lever i allra högsta grad, säger Larsson till Eurosport.

Mötet är det första av två i Champions League-kvalets andra omgång. De lag som tar sig vidare möter i nästa omgången möter antingen Bate Borisov eller Rosenborg. Vitryssarna leder det dubbelmötet med 2-1 efter den första matchen.

UEFA Champions League

NK Maribor logo

NK Maribor

2 - 1

AIK logo

AIK

Ljudski vrt, Maribor
Publik: 7816
Domare: Sascha Stegemann

AIK:s startelva

----------------------------------------- Oscar Linnér ----------------------------------------------

-------------------------- Daniel Granli, Per Karlsson, Karol Mets -------------------------------

-Heradi Rashidi, Enock Kofi Adu, Sebastian Larsson, Tarik Elyounoussi, Anton Salétros-

---------------------------- Henok Goitom, Kolbeinn Sigthorsson ------------------------------

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.