Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Clara Markstedt blev hjälte mot Piteå.

Markstedt sänkte Piteå med två sena mål: ”Jätteskönt”

Uppdaterad
Publicerad

Underläge med mindre än tio minuter kvar att spela.

Då klev Clara Markstedt fram och vände matchen nästan helt på egen hand.

– Det är skönt att vinna så här i slutet, det är den bästa känslan som finns, säger Markstedt till SVT Sport.

Det börjar lossna för Clara Markstedt efter den tunga säsongsinledningen. I onsdags satte hon årets första mål när Kalmar besegrades med 1–0 på bortaplan och i dagens möte med Piteå klev hon fram när det som mest behövdes och fixade tre nya poäng till sitt Vittsjö med två sena mål.

– Lättnad, glädje, jätteskönt och roligt framför allt. Det satt långt inne för oss i dag. Det kändes inte jättesäkert förrän det gjorde det, säger Markstedt till SVT Sport.

Först kvitterade hon till 1–1 i den 85:e minuten efter att ha fått en fin passning av Moa Karlsson, avancerat några steg in i straffområdet och sedan skickat in bollen med ett välplacerat skott tätt intill den första stolpen.

I den tredje tilläggsminuten avgjorde hon sedan tillställningen med matchens sista spark efter att Lisa Klinga hittat henne vid den bortre stolpen med en riktigt väl avvägd direktpassning.

– Det är klart att det är jätteskönt, det är roligt att göra mål, speciellt när det blir vinst också, så det är bara att njuta av det, säger Markstedt.

I och med segern har Vittsjö nu plockat 14 poäng på de sex senaste matcherna och nu börjar de närma sig topplagen i tabellen.

– Det gäller att vi låter det här ge oss lite självförtroende, vi ligger faktiskt där uppe nu och har börjat ta poäng. Nu ska vi försöka bevisa att vi hör hemma där uppe, säger Markstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.