Jelena Cankovic gjorde comeback – när Rosengård tappade segern sent

Rosengård-stjärnan Jelena Cankovic hade missat alla de sju första matcherna denna säsong.

Men i kväll var serbiskan tillbaka.

Hon spelade andra halvlek när Rosengård tog emot Kristianstad.

Det såg ut att bli en comebackseger – men blev ”bara” oavgjort efter en sen kvittering.

Jelena Cankovic har varit given i Rosengårds startelva sedan hon kom till laget 2019.

Men den här säsongen har hon tvingats inleda utanför laget, på grund av en knäskada.

– Det har varit riktigt tufft. Det är jobbigt när man är skadad och inte kan hjälpa laget, säger hon till SVT Sport.

Hoppade in i paus

I kväll var den 26-åriga nyckelspelaren dock tillbaka, när Rosengård tog emot Kristianstad.

Hon inledde på bänken, men byttes in när den andra halvleken skulle starta.

– Det var skönt att vara tillbaka, det var en lång tid jag var borta, säger Cankovic.

Var nära att göra 2–0

När Cankovic byttes in ledde Rosengård med 1–0.

Cankovic var sedan nära att utöka till 2–0 en halvtimme in i halvleken, men hennes skruvade vänsterskott från straffområdes högra hörn smet precis utanför den vänstra stolpen.

Schough träffade ribban

Men det såg ändå ut att bli hemmaseger. Rosengård såg länge ut att kontrollera händelserna, och hade flera heta chanser. Bland annat träffade Olivia Schough ribban.

I matchens slutsked flyttade Kristianstad upp laget och skapade en del chanser.

Mål efter hörna

Och i ordinarie speltids näst sista minut kom faktiskt en Kristianstad-kvittering. På en tilltrasslad situation efter en hörna kämpade Delaney Baie Pridham in 1–1.

1–1 blev också slutresultatet, och Cankovic fick därmed inte fira någon seger i sin comeback.

– Jag är glad över att vara tillbaka i spel, men är missnöjd med resultatet. Det var inte det bästa sättet att komma tillbaka på, säger hon.

Trots att det inte blev tre poäng räckte resultatet för att Rosengård skulle återta serieledningen. Laget har samma poäng som Häcken, men bättre målskillnad.