Marta har drömt om den här semifinalen. Foto: Bildbyrån

Marta: ”En dröm för hela laget”

Uppdaterad
Publicerad

Under morgondagen spelar Sverige mot Martas Brasilien på ett fullsatt Maracana. En speciell tillställning för alla inblandade – inte minst för värdnationens superstjärna. ”Jag finner inga ord”, säger Marta till SVT Sport.

Sveriges skrällseger mot den regerande mästaren USA tog damlandslaget ett steg närmare finalen på Maracana. Men redan i morgon tisdag får Sverige bekanta sig med den klassiska arena. För det är där de ska besegra Brasilien.

– Jag finner inte ord för att beskriva. Det är en väldigt stor dröm för hela den här truppen. Och för alla tjejer som drömmer om att spela med Brasiliens landslaget och bli fotbollsproffs. Det är väldigt speciellt, säger Marta till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Ville möta Sverige i final

Marta, till vardags i svenska damallsvenska FC Rosengård, ska möta lagkamrater och vänner i en kokhet semifinal.

– Det känns positivt. Det ser ut som att Sverige hänger med oss, men inte hela vägen hoppas jag. Det hade varit mer speciellt om vi hade mötts i final, men så blev det ju nu inte. Och någon måste gå vidare och då hoppas jag förstås att det är vi.

Vad säger du om din insats så här långt Marta?

– Det finns många saker som jag har gjort som är positivt, men man tänker bara på saker som man skulle ha gjort bättre, säger Marta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet