Martin Ödegaard utfärdar en varning för Alexander Isak. Foto: TT Nyhetsbyrån

Martin Ödegaard varnar för Alexander Isak: ”Giftig”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak gjorde två av Sveriges mål i går.

Så nu, om inte tidigare, borde Norge ha fått koll på honom.

Och har de fortfarande inte det – då kommer Martin Ödegaard att se till att de får det.

– Han är giftig, säger den norske stjärnan.

Alexander Isak var med sina två mål den store matchvinnaren när Sverige i går vann med 4–0 borta mot Färöarna.

En som har bra koll på den svenske 19-årige är den norske stjärnan Martin Ödegaard, som numera är lagkamrat med Isak i spanska Real Sociedad. Och han varnar sina norska lagkompisar för svensken.

EM-kval fotboll

– Han är giftig. Om han spelar så måste vi vara observanta på honom. Han är farlig, särskilt om han får komma rättvänd. Så där måste vi se upp, säger Ödegaard till NRK.

”En av de största talangerna”

Ödegaard spelade tidigare med Real Madrid, och har därför tränat och spelat med många superstjärnor. Men han sparar inte på superlativen när han ska beskriva Isak.

– Han är absolut en av de största talangerna som jag har spelat med. Han är en stor talang, och kommer att bli en klasspelare, säger han, men vill inte gå in på hur Isak ska stoppas.

– Det tar vi internt, och inte i media. Då får ju de (Sverige) svaren.

”Väldigt bra utveckling”

Även Norges assisterande förbundskapten Per Joar Hansen är väl medventen om svenskens form.

– Han har haft en väldigt bra utveckling det senaste året. Han och Martin har haft en ganska liknande utveckling, och de har tagit enorma steg båda två. Han är 1.90 lång, och har den där extra tån, säger han, och fortsätter:

– Så när folk tror att de har honom, då klarar han av att slingra sig förbi med bollen. Han är målfarlig, har bra fart och är väldigt spännande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet