Martin Olsson. Foto: Bildbyrån

Martin Olsson lämnar januarilägret – ny klubb på gång

Uppdaterad
Publicerad

Martin Olsson lämnar landslagets januariläger i Doha, Qatar med en match mot Kosovo kvar att spela. Orsaken är att en ny klubb är på gång.

– Jag avstår från matchen för att prata med en klubb. Det känns bra. Jag har tränat på hårt den här veckan och igår kom det ett samtal och nu behöver jag åka tillbaka. Janne kände till detta och var okej med det om detta skulle hända, säger Olsson till SVT Sport.

Förbundskapten Janne Andersson bekräftar att beskedet var rätt så väntat.

Herrlandslaget i fotboll

– Det var en stor risk att det skulle bli så. När jag pratade med Martin så kände han att det skulle vara bra att vara med här, men vi villkorade också det att om något händer så måste han se om sitt hus. Det är inte överraskande för mig. Jag tror att det har varit en bra vecka för Martin och jag hoppas att han kommer igång rejält, säger Andersson.

Ytterbacken har varit klubblös sedan i juli då han lämnade walesiska Swansea.

– Jag vill ha en klubb så snabbt som möjligt så att jag kan få matcher fram till sommaren och försöka komma med till EM så det är målet, säger han.

Olsson har gjort 48 a-landskamper.

Startelva på söndag mot Kosovo

Målvakt: Isak Pettersson/Peter Abrahamsson (halva matchen vardera)

Backar: Simon Sandberg, Kristopher Da Graca, Jacob Une Larsson, Adam Andersson/Joel Andersson (halva matchen)

Mittfält: Alexander Kaciniklic, Anton Saletros, August Erlingmark, Muamer Tankovic

Anfallare: Simon Hedlund, Robin Söder (lagkapten).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet