Mason Greenwood, blir kvar i häktet. Här tillsammans med lagkamraten Cristiano Ronaldo. Foto: BILDBYRÅN

Mason Greenwood blir kvar i häktet efter åtalet om misshandel och våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Mason Greenwood greps i helgen efter att ha åtalats för våldtäkt. Nu står det klart att Manchester United-anfallaren blir kvar i häktet efter att ha hörts i rätten idag, enligt Manchester Evening News.

Det var i lördags som Mason Greenwood åtalades för våldtäktsförsök, misshandel och för att haft ett ”kontrollerande beteende” gentemot sin tidigare flickvän. Efter att ha hörts i rätten i Manchester idag meddelades att Greenwood blir kvar i häktet tills han ska höras i rätten nästa gång den 21 november.

Det var i slutet av januari i år som ex-flickvännen vittnade om att ha blivit utsatt för olika former av övergrepp av Greenwood. 21-åringen stängdes av från spel i Manchester United och anhölls senare, men släpptes mot borgen.

Anledningen till det nya gripandet i helgen ska ha berott på att Greenwood hade kontaktat den tidigare flickvännen, vilket bryter mot borgenvillkoren.

Anfallaren gjorde 35 mål för United på 129 matcher och är fortsatt avstängd från spel.

MER FOTBOLL: Newcastle – från förlorarstämplad till storsatsande klubb:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.