Antonio Conte lämnar sin post som tränare för Inter. Foto: TT

Mästartränaren Antonio Conte lämnar Inter

Uppdaterad
Publicerad

Han förde Inter till första ligasegern på elva år.

Nu bryter Antonio Conte, 51, kontraktet och lämnar klubben.

Conte hade ett år kvar på kontraktet med Milanoklubben, men väljer nu att säga ”hej då” i förtid – trots den nyligen säkrade ligatiteln.

”Klubben vill tacka Antonio för det extraordinära jobb han gjort, vilket nådde sin kulmen i och med Inters 19:e ligatitel. Antonio Conte kommer för alltid vara en del av vår klubbs historia”, skriver Inter på sin hemsida.

Anledningen till att den framgångsrike tränaren inte fortsätter uppges vara att osäkerheten kring klubbens ekonomi och ambitioner på transfermarknaden.

Conte har tidigare vunnit scudetton tre gånger med Juventus och Premier League, en gång, med Chelsea. Och i VM 2016 coachade han Italien, där äventyret slutade med en smärtsam kvartsfinalförlust – på straffar – mot Tyskland.

Flera välbekanta profiler ryktas nu vara aktuella för det vakanta tränarjobbet. Massimiliano Allegri, Laziocoachen Simone Inzaghi, Bolognas Sinisia Mihajlovic och även Maurizio Sarri är fyra namn som nämns i italienska medier, rapporterar AP. 

KLIPP: Zlatan missade jätteläge och blev utbytt – Inter körde över Milan (21 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.