Misstänkt matchfixning i Svenska cupen Foto: TT

Misstänkt matchfixning i svenska cupen – förbundet startar utredning

Uppdaterad
Publicerad

Två nya fall av matchfixning misstänks ha drabbat Sverige. Den här gången i svenska cupen och matchen mellan Assyriska och Värnamo. Dessutom har en match i division 1 anmälts.

– Det bygger på att vi fått rapporter om avvikelser på spelmarknaden, säger SvFF:s jurist Tobias Tibell till DN.

Svenska fotbollförbundet har anmält en match i Svenska cupen till polisen efter misstanke om matchfixning, skriver Dagens Nyheter.

Den herrmatch som förbundet startat en utredning kring är mötet mellan Assyriska och Värnamo den 23 augusti, en match som Värnamo vann med 5–0.

– Det bygger på att vi fått rapporter om avvikelser på spelmarknaden. Förutom att vi inhämtat dessa analyser har vi också varit i kontakt med föreningarna och aktörer runt den här matchen, säger SvFF:s jurist Tobias Tibell till DN.

Även en herrmatch i division 1, mellan BK Forward och Linköping City som slutade 3–1 i lördags, är anmäld med samma misstankar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.