Mattias Bjärsmyr återvänder till IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån

Mattias Bjärsmyr återvänder till IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Bjärsmyr, 34 år, återvänder till IFK Göteborg. Den meriterade försvaren har skrivit på ett kontrakt för resten av 2020 med option på ytterligare ett år.

Mattias Bjärsmyr, som kom till Göteborg första gången år 2005, kommer senast från  turkiska Genclerbirligi.

– Kamratgården är som ett andra hem för mig. Det var här jag tog mina första rejäla steg som fotbollsspelare. Det känns spännande att jag får chansen att komma tillbaka till klubben i mitt hjärta, säger han till klubbens hemsida.

Bjärsmyr var utan kontrakt och därmed slipper Göteborg att betala någon övergångssumma. Det är IFK GBG Transferintressenter AB som finansierar värvningen. Sedan tidigare har IFK Göteborg värvat hem Jakob Johansson.

– Kontraktet är skrivet från nu och året ut med option på ett års förlängning. Mattias blir ett nyttigt tillskott. Vi har letat efter en mittback och han är sugen på att visa sina egenskaper både planen och utanför planen. Egenskaper som vi behöver i vårt truppbygge, säger sportchef Kennet Andersson.

Klipp: Jakob Johansson återvänder till IFK Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.