Irriterat i matchen mellan Brighton och Arsenal Foto: Bildbyrån

Maupay sänkte Arsenal två gånger om

Det var stort fokus på Neal Muapay i matchen mellan Brighton och Arsenal.

I första halvlek orsakade han en skada på Bernd Leno.

På stopptid sköt han segern till sitt Brighton.

Efter en mållös första halvlek handlade mycket om situationen där Arsenals målvakt Bernd Leno hoppade upp för att greppa bollen hyfsat ohotat, när Brightons Neal Muapay hoppade in i honom. Leno landade olyckligt, blev liggandes i gräset och skrek ut sin smärta.

– Jag kunde inte se situationen, det såg ut som ett moment där de båda går på bollen men så klart är det väldigt tråkigt att en spelare skadar sig, sa Graham Potter i Viasats sändning efter matchen.

Efter behandling på plan blev målvakten utburen på bår och var märkbart irriterad på Muapay som fick sig en utskällning.

Irriterat efter slutsignal

Matchen såg ut att bli oavgjord, efter att Nicolas Pepe gjort 1–0 för Arsenal i den 68:e minuten, och Lewis Dunk kvitterat i den 75:e matchminuten. Men efter fem minuters tilläggstid hittade Aaron Connolly in till Muapay i straffområdet som kunde avgöra matchen för sitt Brighton.

Efter slutsignalen blev det irriterat på plan då flera Arsenalspelare delade ut knuffar mot matchens huvudperson och tog ut sin frustration.

I och med förlusten har nu Arsenal åtta poäng upp till en Champions League-plats, med en match mer spelad. För Graham Potters Brighton var det årets första vinst och tre viktiga poäng för att inte riskera att hamna på nedflyttningsplats.

– Det känns bra, det är lite av en underdrift, det känns underbart. Jag är väldigt stolt över spelarna, säger Potter.