PSG:s sportchef Leonardo bekräftar att Mbappé vill lämna. Foto: Bildbyrån

Klubben bekräftar: Kylian Mbappé vill lämna PSG

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan Kylian Mbappé vill lämna PSG.

Det bekräftar klubbens sportchef, Leonardo.

– Om han vill lämna kommer vi inte att stoppa honom, säger han.

Lionel Messi, Neymar, Angel DiMaria och Marco Verratti.

Det är bara några av spelarna i stjärnfyllda fransklaget, Paris Saint-Germain. Men det kan vara så att ett av de största namnen, Kylian Mbappé, är på väg att lämna.

Det har under en tid ryktats om att den franska anfallsstjärnan vill söka framgång någon annanstans och under onsdagen blev detta än mer konkret när PSG:s sportchef Leonardo gick ut och bekräftade detta.

– Kylian Mbappé vill lämna, det verkar uppenbart. Om han vill lämna kommer vi inte att stoppa honom, men det ska ske på våra villkor, säger Leonardo enligt franska RMC.

”Långtifrån vad vi vill ha”

Uppgifter i både fransk och spansk media sa under tisdagen att spanska storklubben Real Madrid ska ha lagt ett första bud på 22-åriga Mbappé. Det ska röra sig om 160 miljoner euro, motsvarande drygt 1,6 miljarder svenska kronor.

Uppgifter som Leonardo bekräftar.

– Mbappé vill gå till Real Madrid, men deras första bud är långtifrån vad vi vill ha. Budet var kring 160 miljoner euro. Det är mindre än vad vi betalade för honom 2017, säger Leonardo enligt initierade transferjournalisten, Fabrizio Romano.

”Har aldrig öppnat dörren”

Leonardo fortsätter:

– Vi har inga planer på att prata med Real Madrid igen om Mbappé. Vi har aldrig öppnat dörren för att göra oss av med Kylian, vi vill att han ska stanna. Men om spelaren vill lämna, blir det på våra villkor.

Mbappé lämnade Monaco för PSG på lån i augusti 2017 efter att ha stått för 15 mål på 29 matcher i Ligue 1 det året.

Franskklubben köpte sedan loss honom i juli 2018, då för 145 miljoner euro, vilket motsvarar ungefär 1,48 miljarder svenska kronor.

MER MBAPPÈ: Sänkte Sverige med solonummer (9 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.