Lionel Messi fullbordade karriären med VM-guldet och älskar verkligen bucklan Coupe Jules Rimet. Foto: TT

Messi ”överens” med Paris SG om förlängning

Uppdaterad
Publicerad

Argentinas nyblivne världsmästare Lionel Messi är enligt BBC överens med Paris SG om att förlänga kontraktet som går ut i juni 2023.

Enligt BBC har Paris SG förhandlat med Messis far och agent Jorge under fyra månader och nått en ”principöverenskommelse” för att förlänga med ett år och option för ytterligare ett, en uppgift även Le Parisien gått ut med.

Tidigare i veckan sade Barcelonas ordförande Joan Laporta att han skulle älska om 35-årige Messi återvände till klubben där han tillbringade 21 år.

– De är praktiskt taget kommit överens om allt, säger BBC:s expert Guilem Balague om Messis och Paris SG:s förhandling.

 – Barcelona har inte kontaktat honom eller hans pappa för att erbjuda något. Så det är inte så att Messi inte vill återvända till Barcelona. Han har inte fått frågan, säger Balague.

Messi valdes till VM:s bästa spelare när Argentina vann sin tredje VM-titel efter en dramatisk straffsparksläggning mot den regerande mästaren Frankrike.

VM-bucklan en känslig fråga för Paris SG

Messi lämnade Barcelona 2021 när Barcelona inte kunde matcha det lönegolv som fanns reglerat i La Ligas regelverk.

Messi har nu semester, bland annat firat VM-guldet stort i Argentina, och förhandlingarna kommer att ta ny fart när han återvänder till Paris. PSG har nästa match redan den 28 december hemma mot Strasbourg.

Det har förekommit uppgifter om att Messi vill ta med sig VM-bucklan och visa upp den för hemmafansen, vilket inte tagits väl emot av klubben då klubbkamraten Kylian Mbappé hånades av vissa argentinska spelare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Faksimil Instagram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.